
Το οινοποιείο της οικογένειας Παγωνά λειτουργεί από το 2003 στην Κορμίστα Σερρών.
Η μακροχρόνια οικογενειακή ερασιτεχνική ενασχόληση, σε συνδυασμό με τις σπουδές του κ. Παγωνά Δημοσθένη ως τεχνικός ποτοποιίας και αποσταγματοποιίας στο ΙΕΚ Θέρμης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην επαγγελματική σήμερα ενασχόληση με τον οίνο.
Στόχος της επιχείρησης είναι η ανάδειξη του τοπικού Αμπελώνα στην περιοχή του Παγγαίου και του οίνου που παράγεται από αυτόν.
ΟΙΝΟΣ
ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣΡΟΖΕ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
Αμπελώνες Παγωνά
Οι ποικιλίες μας καλλιεργούνται σε υψόμετρο 250 μέτρων, με ιδιαίτερη προσωπική φροντίδα σε ένα εξαιρετικό terroir (αμπελοτόπι).
Η επιχείρηση της οικογένειας αναπτύσσεται σε 30 στρέμματα γης στα οποία καλλιεργούνται οι ποικιλίες σταφυλιών, καθώς και μία οινοποιητική μονάδα.
